Navigation Menu+

Erkenning voor CPEI

18 augustus 2013 – Het collectief ontwikkelen van een nieuw eiland op IJburg is een stap dichterbij. Dankzij een subsidie van het ministerie van Economische Zaken en de inzet van een onderzoeksatelier van de Hogeschool van Amsterdam, krijgt CPEI erkenning en ondersteuning. CPEI staat voor Collectief Particuliere Eilandontwikkeling en is een experimenteel planvormingsproces voor het eerste eiland van de tweede fase IJburg. Dit initiatief is genomen door XOOMlab, een creatieve werkvloer op IJburg. Dit betekent dat een nieuwe fase in de ontwikkeling wordt gestart. De komende maanden zullen meerdere initiatieven worden genomen om nieuwe energie rondom CPEI los te maken.

christo

Innovatietraject

XOOMlab heeft een Research & Development-subsidie ontvangen voor innovatieonderzoek, afkomstig van Ministerie van Economische Zaken. Het ministerie stimuleert hiermee innovatie tussen samenwerkende MKB-bedrijven. Dit onderzoek heeft een looptijd van 1,5 jaar, en betreft het opzetten van een interactief virtueel platform voor CPEI. Een eerste opzet van dit platform is te vinden op www.CPEI.nl. Deze steun van het ministerie zorgt ervoor dat nieuwe initiatieven kunnen worden genomen om CPEI beter op de kaart te zetten in Nederland.

HvA-studenten begonnen
Van de Hogeschool van Amsterdam doet een groep studenten in het eerste semester van dit jaar onderzoek onder begeleiding van XOOMlab. De studenten, deelnemers aan de minor Atelier Stedelijke Vernieuwing en Duurzame Gebiedsontwikkeling, focussen zich op drie aspecten:  Organisatorisch/Financiën, Duurzaamheid en Droom. Ze zullen door middel van veldwerk, een virtueel interactief platform en ‘droomsessies’ in kaart brengen wat het potentieel van een collectief particulier eiland is.

Expeditie Geluk – 21 september – Theo van Goghpark, IJburg
Expeditie Geluk reist met tweede sledes langs de grenzen van heel Nederland om aandacht te vragen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Op 21 september is de Expeditie op IJburg. CPEI is aanwezig met een maquette die is gemaakt door 30 scholieren van de Willibrordschool op IJburg. Het is de visie van de kinderen op het nieuwe eiland.

Museumn8 – 2 november – ARCAM, Amsterdam-Centrum
CPEI neemt deel aan de Museumn8, die dit jaar plaatsvindt op 2 november. Bij architectuurcentrum ARCAM zal CPEI een atelier over interactieve gebiedsontwikkeling openstellen, en nodigt iedereen uit om langs te komen en mee te denken.

Op CPEI.nl en de Facebook-pagina dagen wij iedereen uit mee te denken om tot onvoorspelbare, onverwachte en vooral innovatieve uitkomsten te komen.

Voor verdere informatie, deelname en ondersteuning van het project kan contact worden opgenomen met een van ons, via admin@cpei.nl, deze website of Facebook.