Navigation Menu+

Open ideeën avond

27 maart 2014 –

Wat mis jij op IJburg, in Amsterdam of zelfs Nederland? Denk mee!

organiseerde XOOMlab een avond waar wordt gedroomd en gediscussieerd over de toekomst van het Centrumeiland. Het Centrumeiland, in het water tegenover het huidige Blijburg, is een nieuw eiland dat nu gebouwd wordt en volgend jaar klaar is. De gemeente wil hier een uniek eiland van maken, en biedt alle ruimte voor zelfbouw. XOOMlab vindt echter dat dat niet genoeg is, het kan beter. Het eiland kan een wereldprimeur worden; volledig ontstaan uit zelfbouw in samenwerking met honderden anderen. Maar dat gaat niet zomaar. Alle ideeën, inspiratie en energie zijn nodig om dit te bereiken. Iedereen die graag meedenkt, of later misschien zelfs wil wonen of werken op dit nieuwe eiland, is welkom!

De gemeente heeft slechts enkele kaders vastgesteld die hier te vinden zijn, en daarbinnen is heel erg veel mogelijk. Verschillende thema’s staan centraal op 27 maart, zo komen mensen praten over activiteiten die ze willen ontplooien op het eiland, en studenten van de Hogeschool van Amsterdam delen hun Centrumeiland-ervaringen. Ook staat een actieve discussie op het programma, over bestaande unieke projecten in en buiten Amsterdam. Deze gesprekken vinden plaats aan ronde tafels met een gespreksleider en verschillende deelnemers. Het wordt geen eenrichtingsverkeer. Iedereen komt aan het woord.

Ben je geïnteresseerd in het nieuwe Centrumeiland? Meld je aan en praat een volgende keer ook mee. Aanmelden kan via een mail naar admin@cpei.nl.